Монахинята отрича, няма секстормоз в манастира

Митрополит Николай лично направил проверка в Калоферската обител

Приключи проверката в Калоферския девически манастир. На нея присъстваха лично митрополит Пловдивски Николай и игуменът на Зографския манастир в Атон - Амбросий. Комисията не е установила, че върху послушницата Възкресия е упражнявано каквото и да е насилие, включително и сексуално, предаде БЛИЦ. Манастирът в града на Ботев остана заключен и днес. Портите на светата обител не се отвориха цял ден, с изключение на сутринта, когато вътре влязоха дядо Николай и монах Амбросий.

Комисията установи, че няма посегателство върху 26-годишната калугерка, скандалът е предизвикан от брат и Мирослав Ангелов. Братът е отишъл в манастира и е поискал да отведе сестра си в Козлодуй, тъй като била болна от епилепсия. Възкресия отказала.

Тогава Ангелов нарочил изповедника на сестра си, монаха от Зографския манастир, Василий. Пред комисията всички монахини в манастира са дали едни и същи показания, и са казали, че не е имало каквото и да е насилие. Предстои до дни Василий също да се изправи пред комисията на Николай Пловдивски.