Убиецът на банкерката остава в ареста

Любомир Симеонов искаше на свобода, за да развива бизнеса си

По-лека мярка за неотклонение - подписка или парична гаранция поиска днес Любомир Симеонов, който застреля от упор банкерката Павлинка Йовчева през септември м.г. Той обясни, че е променил решението си и иска да излезе от ареста, тъй като има намерение да продължи да развива бизнеса си с билки и да помага на работниците си. 

"Извърших нещо ужасно. Съзнавам какво ме очаква, никога не съм бягал от отговорност и ще си понеса последствията. Отвратително е да се отнеме живот, особено човешки", каза пред съда днес Симеонов и допълни, че не е намерил друг начин да реагира в ситуацита, тъй като всички институции в страната да останали глухи за сигналите за нередности, които подавал в продължение на година и половина. Състав на Бургаски окръжен съд обаче не уважи молбата му и го остави в ареста.

"Аз не съм противник на банковата система, а на една шепа "мишки" в определена банка. Попаднах в една схема за източване на пари. Павлина Йовчева беше в средата на схемата, това беше човек с огромна власт", заяви Симеонов. Той допълни, че дни преди да подпише договора за стоителството на новото си предприятие, от банката, от която е получил уверение, че ще вземе кредит, са поискали да смени строителната компания. 

Както Burgasutre писа на 23 септември 2013 година около 8 часа сутринта Симеонов застреля в сърцето 54-годишната Павлинка Йовчева. Няколко часа по-късно той се предаде сам в сливенската полиция.