Правят психотестове на билкаря-убиец

Симеонов още държи да се срещне с медиите, но засега прокурорът отказва да даде разрешение

Психотестове ще покажат какво е състоянието на билкаря Любомир Симеонов, който застреля от упор банкерката Павлина Йовчева предния понеделник. 

Тестовете са започнали още в петък, но с резултатите от тях тя ще може да се запознае след предявяване на материалите по делото, обясни служебният защитник на Симеонов Ваня Радиева, предаде радио "Фокус". Засега Симеонов остава в ареста. Апелативният съд трябваше утре да гледа мярката му за неотклонение, но Симеонов е отказал да входира такава молба.

"На този етап сме решили, че е безпредметно да обжалваме. Обсъдили сме го и аз съм му обяснила, и разяснила всичко. Той има право във всеки един момент да пусне молба за по-лека мярка, но той засега не желае. Няма как на този етап съдът да му постанови по-лека мярка за неотклонение, а и само да бавим производството няма смисъл", каза Радиева.

Самият Симеонов още държи да се срещне с медиите и обстойно да ги запознае с неговата версия и това, което го е довело да крайната мярка, но засега прокурорът отказва да даде разрешение за това. Според служебния защитник, това е разбираемо най-малкото, защото разследването е в самото начало.