Новото отделение по лъчелечение ще заработи от понеделник

Центърът ще обслужва пациенти от четири области

Пациенти от четири области - Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали ще бъдат обслужвани в обновеното отделение по лъчеление в Стара Загора, което се открива в понеделник.

На откриването ще бъде представена новоизградената пристройка на отделението по лъчелечение към онкологичния център в Стара Загора, както и закупеният мултимодален линеен ускорител от най-ново поколение. Ще бъдат разяснени и възможностите за диагностика и лечение на онко болните в района с новата апаратура и значението на проекта за подобряването на здравния статус на населението от областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали.

На събитието ще присъстват кметът на община Стара Загора г-н Живко Тодоров, д-р Петър Чилингиров – управител на «Комплексен онкологичен център - Стара Загора» и инж. Веска Узунова – ръководител на проекта. Очаква се и д-р Таня Андреева - министър на здравеопазването, която същия ден ще бъде в Стара Загора за орисването на "Бебе на годината" Сиана.

Обновяването на отделението стана по проект „Модернизиране на отделение по лъчелечение към „Комплексен онкологичен център – Стара Загора ЕООД“, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013 г.