В Казанлък ще учат "Мехатроника"

Областният управител Живка Аладжова съдейства за откриването на нова паралелка в Професионалната гимназия в Казанлък

Паралелка с обучение по „Мехатроника”  ще бъде открита от следващата учебна година в  Професионална гимназия „Иван Хаджиенов” град Казанлък. Затова се договориха областният управител Живка Аладжова и Министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова на среща, която се проведе днес в Министерството на образованието и науката.

Министър Клисарова  изрази пълна подкрепа за създаването на новата паралелка и се  ангажира да съдейства. Младежите и девойките, които ще се обучават в новата специалност ще могат да работят в „Арсенал” АД. С това се ангажира изпълнителният директор на „Арсенал” АД инж. Николай Ибушев, който участва в разговорите днес. Завършилите средното си образование в новата паралелка ще имат възможност да продължат образованието си и в техническите университети в страната.

След посещение на „Арсенал” АД Областният управител Живка Аладжова се ангажира да съдейства за осигуряването на подходящо образование на млади хора, които впоследствие да работят в дружеството. Тя поиска съдействието на Министерството на образованието и науката. Предстои Заседание на Комисията по заетост към Регионалния съвет за развитие, където ще бъде утвърден годишния Държавeн план-прием за професионалните гимназии в областта. Целта е да бъде съобразен с потребностите от кадри за бизнеса.