Да си избираме подходящи дрехи?

Рецепта за удачно пазаруване

Шопингът е едно доста приятно занимание за повечето жени, но понякога то може да се окаже с неприятни последици – когато установим, че не сме направили удачна покупка.


Как да пазарувате така, че покупките ви винаги да са “бинго”?


Ако следвате някои препоръки, може значително да увеличите вероятността от придобиването на вещ, която наистина е подходяща за нас.


Например, един от сериозен проблеми, с който се сблъсква жената в магазина за дрехи, е неумението да избере сред огромното разнообразие това, което ще стои добре именно на нейната фигура и ще се съчетава с наличния й гардероб.


За да облекчите задачата си и да направите правилния избор в подобна ситуация, е добре да...:


... разберете кои цветове ви отиват и кои не.
Влизайки в магазина се насочвайте само към “печелившите” за вас цветове. Как можете да ги определите? Поискайте съвет от близки приятелки (задължително условие е да сте признали наличието на добър вкус и чувство за стил при тях) за цветове, които са най-подходящи за вас. Друг вариант е да се опитате да установите това самостоятелно – направете “ревизия” на всичките си дрехи. Обличайте дрехи с различни цветове и се оглеждайте. Или пробвайте дрехи от един и същи модел, но в различни цветове – това също ще ви помогне да изберете подходящата цветова гама.


... определете собствения си стил.
Никой не оспорва мнението, че в гардероба на всяка жена трябва да има дрехи с различен стил: спортни, класически и т.н. Но в повечето време човек се придържа към един определен стил. Изяснете си кой е той и по време на пазаруването не забравяйте за него.
Ако изведнъж ви се прииска да си купите дреха, която не съответства на вашия стил, не се съпротивлявайте на инстинкта си. Но преди това си задайте въпроса: “С какво от моя гардероб мога да я съчетая?” Ако успеете да си представите минимум три тоалета с нея, преминете към следващия въпрос: “Къде ще отида с нея?” Ако можете да назовете поне три места или мероприятия (но не хипотетични, а напълно реални), купувайте! В противен случай - откажете се от покупката. Вероятно тази дреха само ще заема място в гардероба ви.


... купувайки си нова дреха, обръщайте внимание не само на цвета и модела, но и на материята.
Тя трябва да се съчетава с останалите ви дрехи. Много жени забравят за това и в резултат на това много скъпи и красиви дрехи не създават добър цялостен ефект, а изглеждат като “кръпка”.


Ако спазвате тези три препоръки, ще постигнете страхотни резултати. Разбира се, не трябва да се забравя, че импулсивните покупки могат да доставят огромно удоволствие, но то не продължава дълго... А добре обмислените придобивки могат да ни радват месеци и дори години наред!

Източник: тя.бг