ВМРО: Подкрепа за еврочленство да се дава само на добри съседи

От ВМРО смятат, че управляващите трябва да престанат с безотговорните си обещания и безрезервната подкрепа за Сърбия в Европейския съюз

Съседката ни първо трябва да покаже, че спазва правата на българите  в Западните покрайнини и уважава тяхното изконно право да изучават майчин език, преди да иска от нас подкрепа за еврочленство.


Това поиска днес група от ВМРО по време на спонтанния си протест в центъра на София. Младежите причакаха пред Президентството сръбския външен министър Иван Мъркич, преди той да влезе на среща с  Росен Плевнелиев.


От партията настояха за пореден път Сърбия да позволи свободното преминаване между двете държави, както и да извърши реформи в управлението си, с които да гарантира,  че не преследва българщината на своята територия.


Членовете и симпатизантите на ВМРО издигнаха пред сръбския министър  плакати с надписи: „Пътят на Сърбия към Европа е застлан само с добри намерения“, „Пътят на Сърбия към ЕС минава през Цариброд и Босилеград“ и „Първо спазвайте правата, Европа ще почака“.


Недоволство сред протестиращите предизвика и фактът, че, визитата на Мъркич бе забулена в неяснота и до късния следобед вчера нямаше никаква информация за програмата и срещите  му  с българските държавници.