„Българско Черноморие” внесе сигнал до Цацаров

От Национална асоциация „Българско Черноморие” внесоха днес сигнал до Главния прокурор на републиката срещу "Зелената мафия"

В сигнала се иска конкретни лица да бъдат разследвани за подривна дейност срещу съдебната система, обществения ред и държавата и за застрашаване на Националната сигурност.

"Внушенията да не се зачита необжалваем акт на съдебната система е чиста проба анархизъм. В последния мониторинг доклад за България се отправят критика за натиск на политически партии над съдебната система. От изявите в медиите на т. нар. „еколози” виждаме, че свързани с тях политически партии се опитват, чрез медиен натиск, да внушават незачитане на окончателен съдебен акт – решение, което е издадено от Върховен съд, който по презумпция е независим.", казват от асоциацията.

Според „Българско Черноморие”, приемането на общо устройствения план на община Царево е окончателно и в полза на населението в цялата община. Чрез него се създават правила, които елиминират възможността за екологичен рекет.

"Внушенията на манипулаторите, че се застроява парк "Странджа" са неверни, защото става въпрос за частни земи, попаднали незнайно как на територията на ПП "Странджа" с дял от 0,007% от територията на парка.", смятат още от асоциацията.

От редакцията на Bulgariautre.bg публикуване и пълният текст на сигнала от Национална асоциация „Българско Черноморие” до Главния прокурор:

"Уважаеми Г-н Главен Прокурор,

Сигнализираме Ви за опасна организирана подривна дейност срещу демокрацията в страната , правовия ред и срещу установения от Конституцията на РБ обществен и държавен строй. Тя се извършва тенденциозно и целенасочено от група лица, свързани пряко или косвено с екологични организации и сдружения, които с действията си застрашават националната сигурност. Конкретен повод за настоящия сигнал са започналите протести срещу Съдебно решение на петчленен състав на ВАС, касаещ ОУП на община Царево. Организаторите на протестите зоват обществото към бунтове и гражданско неподчинение и внушават да не се спазват законните актове на Върховен съд. Използвайки средствата за масово осведомяване, същите лица системно внушават, че зад това и други съдебни решения стоят корупционни практики. Организаторите на въпросните протести публично и открито демонстрират анархизъм и манипулират своите симпатизанти  да не зачитат правовия ред в държавата. Заявяват, че няма да допуснат ОУП на община Царево да влезе в сила, което означава,че заплашват да възпрепятстват необжалваем съдебен акт на най-висшата съдебна инстанция. Подобни действия водят до изключително опасно  дерогиране на правилата, законите и реда в държавата. Считаме,че тези организирани прояви представляват подривна дейност срещу съдебната система и срещу държавността като цяло и застрашават националната сигурност. Чрез манипулация на общественото мнение се правят опити да се влияе чрез уличен натиск върху прилагането на Закона и върху безпристрастните решения на Съда.

Считаме, че изложените факти попадат в хипотезата на Чл. 108. От НК: „Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева”

От друга страна всичко това води до погазване на конституционното право на частна собственост, тъй като крайната цел на ОУП е да регулира и гарантира правата на частните собственици върху земите им. Противно на това целта на лицата, организиращи протестите е да лишат хиляди граждани от възможността да се разпореждат с имотите си с мотива, че ще застрашат природата.

Г-н Главен Прокурор,

Във връзка с всичко изложено по-горе настояваме да разпоредите разследване и да установите самоличността на всички лица, които организират и участват в цитираните по-горе престъпления против Република България. И да ги подведете под наказателна отговорност.

Настояваме още да извършите проверка съвместно с Агенцията за финансово разузнаване към ДАНС на произхода  на финансовите средства на всички организатори на антиконституционните мероприятия. Считаме, че е наложащо и крайно важно да бъдат извадени на светло официалните доходи на тези лица и платените от тях данъци. И да им бъде потърсена отговорност за произхода на финансовите им средства, както и на притежаваното имущество.

Вярваме, че ще приложите цялата строгост на Закона и ще защитите обществения интерес и преди всичко националната сигурност!                                                                                                                                                                            С уважение,

Димитър Канариев

Председател на УС"