Броени дни до края на „Дари телефон – помогни на дете!”

Стара Загора е от най-активните в кампанията

Само четири дни остават до края на Коледната благотворителна кампания „Дари телефон – помогни на дете!”, която стартира в началото на месец декември 2013 г. и е организирана от КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век”, с партньорството на БНР „Радио Благоевград”.

От началото на кампанията до момента са събрани близо 1200 мобилни телефона на територията на страната, които ще бъдат оценени по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства.

Програмата работи за по-чиста, устойчива околна среда, като се налага превенция срещу образуването на електронен отпадък. За всяко едно устройство, оценено на 0 лв., ще бъдат дарени по 1 лв. в подкрепа на благотворителната кампания.

Със събраните средства ще бъдат финансирани стипендии и еднократни дарения в подкрепа на деца, чиито родители са загинали при трудова злополука, както и на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други. В момента Благотворителният фонд подпомага 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на децата са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се и официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти.

До този момент най-голяма активност и желание да се подкрепят стипендиантите на Благотворителния фонд се наблюдава в областите София, Благоевград, Кърджали, Стара Загора, Варна, Бургас, Пловдив, Габрово, Добрич, Ямбол, Търговище, Хасково.

Благотворителната акция продължава до края на месец януари 2014 г. Всички, които желаят да участват могат да предадат мобилните си телефони, които не използват, в офисите на КНСБ в цялата страна.