Зарата накара Сергей да се държи като гей в женска баня

Олигарсите от “Позитано” се уплашиха от случилото се в Стара Загора

В събота в Стара Загора се случи нещо безпрецедентно, нещо невиждано, нещо, което сложи завинаги точка на партийната безропотност в БСП. Областната конференция не събра кворум, или по-точно загуби кворум, когато трябваше от партийните редици да бъде отлъчен Илия Златев. Човекът, който от много време насам е лицето на социалистите под Аязмото. Неговото прегрешение е, че преди време, когато Сергей Станишев загуби поредните си избори, пълнейки с парашутисти партийните листи, Златев му поиска оставката като лидер на БСП. От тогава на “Позитано” се мъчът всячески да видят сметката на инакомислещите в партията. А сега, когато на хоризонта се появи АБВ, присъдата трябваше да бъде изпълнена експресно. В събота. Но не бе! Станишевщината не получи кворум!

НЕ БИЙ ЖЕНА СИ ИЗРОД - ВИЖ ТУК

Сензационната проява на вътрешнопартийна опозиционност обаче не бе отбелязана от никой. Медиите от кръга “Пеевски” ни промиваха мозъците с посещението на Станишев в Бургас и приетата декларация срещу Георги Първанов. За това защо Сергей го нямаше в Стара Загора – нищо. Затова, че там не му се подчиниха – също нито ред. В неделя по телевизиите бяха полазили всякакви БСП-функционери, които също не обелиха дума по темата “Стара Загора”.

Защо? Елементарно, олигарсите на “Позитано” се уплашиха от всичко, което се случва под Аязмото. Те изпускат партията си. Пионката им Станишев губи позиции. Въпрос на време е всеки нормален човек в тази партия или да излезе от нея, или да свали Сергей от власт. Защото социалистите не искат да ги управляват нито милионери като Гергов и Премянов, нито новозабогатели издатели на “Плейбой”. Не са съгласни и Столетницата да е патерица на ДПС в управлението. И е въпрос на време всички недоволни да започнат партийния си живот на ново място. Да започнат от А, от Б, от В. Както вече живеят някои социалисти в Стара Загора.

В цялата тази обстановка май най-объркан е Сергей Станишев. Дмитриевич се държи като гей в женска баня. Притеснен е. А когато един комунист е притеснен, той се хваща за патлака. Единственото, в което вярва. Заради това и пак в БСП търсят партиен враг. За да го отстрелят с патлака. Проблемът обаче е, че този път стрелбата с пактлака ще има обратен ефект. Стрелбата по Първанов ще гръмне... Партията. И това се видя в Стара Загора. Въпрос на време е Партията да се цепне по хоризонтала, който тръгна от Аязмото – БСП на клиентилистите, милионерите и Станишев и АБВ на тези, които искат нещо ново и непотурчено.