ОбС отпусна по 100 хил. лв. за Черноморец и Нефтохимик

Комисия ще контролира как се разходват парите

По 100 хил. лв. финансова помощ ще получат двата бургаски футболни клуба - Черноморец и Нефтохимик, решиха на сесията днес депутатите от ОбС Бургас.

Помощта се отпуска за Детско-юношеските школи, които имат остра нужда от средства.

В същото време от Нефтохимик поискаха част от отпуснатата сума да бъде пренасочена към мъжкия отбор, който се задъхва без абсолютно никакви средства в А футболната ни група. 

Съветниците определиха и комисия, която ще контролира как се разходват парите. В нея влязоха Калчо Белов, Красимира Маркович и Николай Иванов и тримата от ГЕРБ.

Както е известно и Черноморец, и Нефтохимик имат големи задължения и тези средства няма да стигнат за покриването им, но хубавото в случая е, че ще бъдат използвани за развитието на малките футболни таланти на града.

Предложението за подпомагането на Детско-юношеските школи постъпи след сигнал на ПСФК Черноморец Бургас за тежкото положение на школата, а групата на социалистите в местния парламент предложи в името на спорта и футбола, съветниците да се обединят около идеята за поредица от мерки за възраждането на футбола в града и стабилизирането на двата отбора, като това да бъде и първата стъпка в осъществяването на това начинание.

Докладната беше входирана от бургаските социалисти. Тя бе приета с 32 гласа "за".  

"Нека в това предложение да се включат част от мерки, с които да помогнем да стабилизирането на двата бургаски отбора. От добрите деца футболисти стават много добри мъже футболисти. Идеята не е политическа. Нека се обединим", призоваха червените в ОбС.