До 15% отстъпка с пакет за Света Анастасия

Намаления ще има и за групи, както и към туроператори, след сключени договори

До 15% отстъпка от индивидуалните посещния ще дават комбинираните пакети за наскоро реставрирания остров Света Анастасия. В тях влиза пътуването с корабче, хапване в ресторанта, по желание може да се добави и билет за музея. Намаления ще има и за групи, както и към туроператори, след сключени договори, съобщиха от местната администрация.

Както Burgasutrе писа цените на услугите и атракциите, които ще се предлагат на бившия Болшевик от това лято, бяха гласувани на сесията на ОбС вчера. 

"Посетителите ще могат на място да похапнат традиционни за региона морски гозби, да разгледат обновения с най-съвременни технологични и художествени средства музей, да посетят църквата, пазеща вековна история, да опитат от здравословните продукти в лекарната, да си купят сувенир за спомен…, а защо не и да останат да пренощуват на екзотичното място", казват от община Бургас.

Нощувките ще са на цени от 40 до 70 лв. на вечер на човек и включват закуска. Островът разполага с малка къща за гости, откриваща неповторима гледка към залива, както и с няколко стаи тип "манастирска килия" за желаещите да се докоснат до монашеското минало на мястото.

Цялата история на Острова, както и легендите, които витаят около него, ще бъде представена в музея, който е замислен като интерактивен и освен артефакти включва видео инсталации, 3анимация, звуково-светлинни ефекти. Цената за посещение за възрастен ще е 6 лв., а за деца и учащи – входът ще е свободен.