Тройната коалиция да се вслуша в гласа на хората!

Цачева: Подслушванията, случаят "Галерия" - начин на действие на управляващите

Днес сме свидетели на поредния грандиозен скандал, тъй като се появиха официални данни за това, че телефонът на Цветан Цветанов е бил подслушван, въпреки, че ДАНС и МВР твърдяха, че подобни подслушвания няма. Той е бил подслушван до 22 януари тази година и има конкретни доказателства за това, намерени от адвоката на Цветанов.

Това заяви в предаването „Денят започва" по БНТ Цецка Цачева.

ГЕРБ ще подкрепи предложението на президента за задължителен, мажоритарен и електронен вот, тъй като това до голяма степен са идеи, които нашата партия защитава от известно време насам. Най-демократичната и силната възможност на всеки един български гражданин, с право на глас, е даде своето мнение по даден въпрос на референдум, убедена е Цачева предложението на Плевнелиев за референдум по изборните въпроси.

В момента сме във време на голямото връщане - връщат се процедури за главен инспектор, пари от фамилията Станишеви и т.н. Когато ние повдигахме тези въпроси, нямаше чуваемост, но когато се намеси ЕС - тогава всичко се връща, заяви Цачева.

По думите й вотът на недоверие не е с предначертан край, защото живеем във време, в което има толкова битови проблеми и престъпност. Полицаите охраняват НС и се опитват да се справят с бежанската криза. Населените места на България остават без охрана и закрила, подчерта още Цачева.

Според нея скандалът с подслушванията също е голям; паралелът със случая "Галерия" се набива в очи - това е начин на действие на управляващите.

Това, което се случи днес с подслушването на Цветанов, е грандиозен скандал. Защо винаги лидерите и отговорните лица на ГЕРБ са всеки път в тази схема, попита тя.

Не искам да коментирам думите на Михаил Миков. Уважавам го като председател на парламента, но дайте да си говорим за нещо по-съществено, категорична беше тя. В последните месеци всички бяхме облъчени от популистките обещания на управляващите. Щеше да има рестарт на АЕЦ "Белене, заплатите щяха да станат 1000 лева, щяха да се открият 250 000 работни места. Крайно време е тройната коалиция да се вслуша в гласа на хората, заключи Цачева.