Община Сливен спря "лафките"

Според предложението павилионите на търговската верига трябваше да бъдат разположени основно на ларгото в града и бул. „Хаджи Димитър”

Кметът Кольо Милев е оттеглил предложението си към Общински съвет – Сливен за отдаване под наем на 22 терени части от имоти за поставяне на преместваеми търговски обекти за продажба на печатни издания, тютюневи изделия и пакетирани стоки от веригата LaFka, съобщи "Дарик".

Против това предложение са се обявили търговци от Сливен, които имат сходен бизнес, опасявайки се от монополизация на този вид търговия, недоумявайки от ниската наемна цена. Според предложението "лафките" трябваше да бъдат разположени основно на бул. "Цар Освободител" /ларгото/ и бул. "Хаджи Димитър".

Общо 42 точки бяха залегнали в предварителния дневен ред на днешното заседание на Общински съвет – Сливен. С особен интерес се очакваше  гласуването "лафките", но тя бе оттеглена от градоначалника.

В Бургас търговци се заканиха, че ще атакуват веригата в съда, ако бъде допусната в града. Навлизането й и разполагането на нейни обекти наостри настроенията сред представителите на дребния бизнес в града още в края на миналата година. По данни на Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас вече са одобрени 47 позиции, като някои от които ще бъдат поставени пред входове на вече съществуващи обекти.