До дни започват подземната улица на "Тройката"

Към момента ремонтните дейности се движат в график

Следващата седмица ще започнат изкопните работи на проектираната под площад "Тройката" подземна улица. Забавянето се дължи на наложилата се преработка на проекта, съобщи пред радио "Бургас" инж. Костадин Марков.

По думите му става дума за допълнително укрепване, за да бъдат предотвратени евентуални проблеми. Той допълни, че най-вероятно през лятото емблематичния за Бургас площад ще бъде частично отворен. Към момента ремонтните дейности се движат по график.

ВИЖ ТУК КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА ТРОЙКАТА СЛЕД РЕМОНТА

Над 2 млн.лв. ще струва изграждането на поздемната улица, която ще пресича центъра на града и свързва улиците "Княз Борис I" и "Ген. Гурко". След изграждането й дейностите ще продължат надолу от паметника Альоша до търговския център "Триа".

Според проекта до края на годината на площада ще бъдат изградени нов кът за отдих с водно огледало, пейки, кошчета и зеленина. Зоната на фонтана също ще бъде благоустроена като водната струя ще наподобява морска вълна.

В двата края на площада се предвиждат нови, модерни фонтанки за питейна вода. Една от идеите в проекта е малки пластики в тревните площи да възпроизвеждат характерни за града символи. Около Културния дом на НХК ще има нова градинска площ с атрактивно осветление.

Общата стойност на проекта е 7 млн. лв. Пет от тях са осигурени по ОП "Регионално развитие", а 2 млн. лв. са собствени средства на Община Бургас.