Ад на живо! Чужденец пребива пловдивчанка, иска детето

Животът

31-01-2014, 12:49

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Семейство на ужасите шокира България

Тръгва терапия за насилвани жени

25-годишна жена е "окована" от насилник-кипърец

25-годишната Мария* завършва "Туризъм" в Пловдив и заминава за Кипър да търси по-добро бъдеще. Започва работа като рецепционист в голям хотел. Всичко е наред, но все още нещо й липсва - любовта. Тогава се запознава с прекрасен мъж, както става в приказките и романтичните филми. Заживяват заедно. Малко след това Мария разбира, че той не е човекът, за който се представя. Започва да й посяга, да я нагрубява и с времето това се превръща в ежедневие. Тя споделя с близки и приятели за насилието вкъщи и те й помагат да напусне "любимия". Мария събира багажа си и се мести в друг град, където се настанява при своя приятелка.

Месец по-късно, когато жената мисли, че всичко е приключило и е отворила нова страница в живота си, разбира, че е бременна. Събира сили и решава да каже на бившия си приятел, че ще става баща. Това изостря отношенията им още повече и той започва да я заплашва. Тя е принудена да се върне при насилника и да създаде семейство. В Кипър узаконяват връзката си и месец по-късно на бял свят се появява тяхното момченце Красимир.

Тогава животът на Мария се превръща в истински ад. Майчинството, което получава от държавата се превежда по сметката на съпруга й, а той й дава дребни пари, с които тя трябва да се грижи за домакинството и да гледа детето. Заради големия стрес, кърмата на младата майка спира и тя е принудена да проси пари от мъжа си, за да купи храна на сина им.

Една вечер, докато Мария къпе Красимир, кипърецът се прибира и я пребива пред очите на детето. Без причина. От последния удар, тя пада, удря главата си и изпада в безсъзнание. Когато се съвзема, вече е завлечена от него в спалнята, а синът им е гол на леглото и плаче неистово. Насилникът се обажда на Спешна помощ и Мария и детето са откарани в болница.

Инцидентът прелива чашата на търпението на пловдивчанката. Съпругът й остава без работа и тя го убеждава да се преместят в България. Престоят в родния град на Мария обаче не се нрави на кипъреца и той се връща в родината си. През месец идва в Пловдив, за да види Красимир и се опитва да убеди жена си отново да заживеят заедно в Кипър. Тя отказва категорично. Жената вече работи, малкият ходи на градина и са обградени с любов и спокойствие от  нейните родителите.

Един ден биячът я обвинява в отвличането на Красимир и завежда дело за пълно попечителство. На първото изслушване в София, на което кипърецът изобщо не се явява, Апелативен съд отсъжда в полза на Мария. Насилникът обжалва, но отново губи в борбата за попечителство.

Мария иска развод, но делото в пловдивски Районен съд все още е висящо. Сега жената живее спокойно в града с малкия си син и се опитва да се възстанови психически.

 

*Мария и Красимир не са истинските имена на жертвите на насилие.