Ботев врътна ялово реми с 14-ия в Полша

Канарите отново с доста пропуски при 0:0 срещу Заглебие

Ботев (Пд) извъртя ялово 0:0 срещу полския Заглебие в първата си контрола от втория подготвителен лагер в Кипър. Жълто-черните отново направиха няколко пропуска в решаващата фаза от играта, въпреки че съперникът им се намира на 14-о място от 16 отбора в полската Екстракласа.

В 16-ата минута Алекс Куртеан получи топката около ъгъла на наказателното поле от ляво на вратата на Заглебие, след което финтира защитник и шутира опасно в близкия ъгъл, но вратарят реагира добре и изби в корнер.

В 35-ата минута Хамза се пребори за топката в наказателното поле в близост до аут линията и я центрира около точката на дузпата, откъдето защитник успя да я избие, но тя попадна отново в краката на тунизиеца. При втория опит за центриране на новото попълнение на Ботев, топката срещна ръката на защитник, но съдията остави играта да продължи.

В края на първото полувреме Анисе проби от ляво и върна към Томаш Иршак, който отправи силен удар извън наказателното поле, който пък бе пресечен от защитник на поляците.

Малко след почивката заглебие имаше шанс да отбележи гол. Това стана след опасно нахлуване в наказателното поле от Квек. Той обаче бе застигнат от Спрокел и точно преди да шутира, защитникът на Ботев успя да избие топката.

Четвърт час преди края след центриране от корнер на Луис Педро, Иван Цветков стреля много опасно с глава, но защитник на Заглебие успя да изчисти на сантиметри от гол линията.

Малко след това Артур Енрике отправи силен шут от 20 метра, който бе избит от полския страж.

Ботев игра в състав:

Адам Стаховяк, Йордан Христов, Серджан Лукин, Алесандру Бенга (70- Димитър Везалов), Веселин Минев, Томаш Иршак (60- Георги Сърмов), Абел Анисе (60- Иван Цветков), Алесандру Куртеан (80- Ромарио Кортзорг), Мариян Огнянов (80- Филип Филипов), Феребори Доре (60- Вандер Виейра) и Юнес Хамза (70- Луис Педро).