Берое показа как се разчиства мършата

Заралии прибират един милион от тези, на които не им се играе при Хубчев

Във всяко стадо си има мърша, е казал народът. И е прав. Можем да добавим, че колкото по-бързо я откриеш тази мърша и махнеш от стадото, толкова по-силно става то. Както Берое. Мнозина смятат, че заралии са свалили гарда. Не, те просто сменят ръкавиците, за да го вдигнат още повече.

БЕРОЕ ЗАВЕДЕ ВЕНЦИ ХРИСТОВ ПРИ ЦСКА В ТУРЦИЯ - ВИЖ ТУК

В началото на подготовката Петър Хубчев отсече, че не му трябват под Аязмото футболисти, които не искат да играят за Берое. Не го взеха насериозно. А трябваше. Хубси може да не е най-великият специалист, но поне едно не може да му се отрече. Има ли мнение, не си го променя. Не го промени и сега. И прочистването вече е факт. Давид Каядо е продаден на Таврия, Пламен Крумов е на крачка от Левски, а Венци Христов - на две от ЦСКА. И тримата не са в отбора, а можеше да са. Поне до лятото, защото си имат контракти. И какво щеше да стане като останат!? И с тях, и без тях Берое няма как да мине по-напред от осмото място. Тогава по-добре да е без тях. Защото дори един от тримата да остане, ще отрови атмосферата. Ще има мрънкане, демонстрации, заговори, групички. Все неща, които ще накарат немския възпитаник Петър Хубчев да работи в екстремна обстановка.

Затова Хубси просто посочи вратата на тримата. Най-вероятно клубът ще прибере близо един милион лева от трансфера на триото. Нещо, което не се е случвало то десетилетия. И второ - това ще подейства мотивиращо на всички останали в състава. Особено на тези новите като Аяс, като Чипев, като Костов и т.н. На някои уж изчерпани като Мартенс, като Караджов. Няма как те да не виждат, че в момента Берое е един от малкото футболни клубове, които са трамплин. Накъде, няма значение. Важното е, че те изтласкват нагоре. И ще е мотив за всички под Аязмото да играят напролет на предела на силите си. Нищо че според класирането няма да има за какво толкова да го правят. А всъщност ще играят за най-важното, за собственото си, за футболното си “Аз”. Това, което Берое ти дава шанса да си върнеш. Както стана с всичките тези, които тази зима заралии продадоха. Те бяха отписани за футбола, когато дойдоха. Днес вече са от друго ниво. И нямаше да са на него, ако съдбата не ги бе отвела под Аязмото.