Нов Кръвен център и Спешно отделение чакат одобрение от МЗ

МБАЛ – Бургас очаква резултати през 2014-та по три проекта

По три проекта, които вече са изпратени в Министерството на здравеопазването, ръководството на бургаската многопрофилна болница очаква резултат през тази година. Това сподели за BurgasUtre прокуристът на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски.

 „Предали сме на Министерството на здравеопазването цялата документация по изграждане на ново Отделение за трансфузионна хематология (т.нар. Кръвен център), защото то се помещава от 30 години на едно и също място и там ремонт не е правен. Готов е проектът и за ново Спешно отделение. Идеята е шокова зала да се разшири, за да не бъде само една, а за различни случаи – например една детска, за по-леки и по-тежки случаи. Искаме да ремонтираме и Родилно отделение, родилните зали, неонатология. Там сме на ниво проектиране”, каза още директарът на МБАЛ - Бургас.

Той допълни, че болницата чака съдействие от МЗ, тъй като е невъзможно да ги изпълни със собствени средства, както и помощ за покупка на нова апаратура в областта на безкръвните операции и съдовата хирургия.