Димитър Николов: Превръщаме Бургас в IT център

Градоначалникът приветства втора водеща софтуерна компания

Кметър на Бургас Димитър Николов заяви, че Общината полага всички усилия за превръщането на града в  IT център. „Втора водеща в страната софтуерна фирма открива офис в Бургас само за последните 3 месеца. Това е признание за нашия град, шанс за младите и образовани бургазлии, и в същото време, подкрепа на усилията, които Общината полага за превръщането му в ИТ център“, заяви Димитър Николов на среща с ръководителя на бургаския офис на българската софтуерна компания

Компанията има опит в изграждането на цялостни информационни системи: електронни регистри, оперативни транзакционни системи, е-услуги, хранилища за данни и бизнес анализи, ГИС и др. Важни фактори, които фокусират вниманието върху града, са наличието на учебни заведения с потенциал в технологиите, устойчивото развитие на Бургас в ИТ-сектора и успешно реализираните и предстоящи проекти в публичната, културната, социалната и икономическа сфера. 

Екипът на местния офис към момента е съставен изцяло от бургазлии, които са се върнали от чужбина и от София да работят и се развиват в родния си град. Повечето от тях са завършили бургаската математическа гимназия.