Рут Колева се обиди на българите

"Българино, ти си един много странен човек...", с тези думи започва излиянието си певицата в социалната мрежа

Рут Колева се обиди на българина и изрази недоволството си във Facebook. Поводът явно са не толкова лицеприятни отзиви за нейното предстоящо участие в BBC. Тази изповед, която направи певицата, предизвика множество негативни коментари из мрежата.

Ето какво написа певицата:

"Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен. И от лошото, и от хубавото. Ти не умееш да цениш, не умееш и да действаш (да бе, и ти искаш да свалим правителството, ама ги псуваш, че има задръстване, докато протестират нали?). Знаеш само да говориш и да плюеш. Ти не познаваш щастието. Ти не знаеш как да се зарадваш на нещо, което има стойност. Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш... Това, че ще пея на живо по BBC, не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил досега. Никой българин не е печелил вниманието на тази медия, в този стил музика. Това не струва пари, това струва труд и усилие, което ти не си свикнал да полагаш. И те яде отвътре, че на някой му се случва, без да си "плаща" за това. Жалко за теб, жалко и за мен. Защото аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина. Ще можеш да плюеш за напред колкото желаеш, само че от разстояние.

Знаеш ли кой си ти, Българино? Ти си този, който си бие жената и децата всеки ден "възпитателно". Ти си този, който смята, че да си гей е болест и е заразно. Ти мразиш, цигани, турци и сирийци, без дори да знаеш защо. Не си чувал за Мустафа Кемал Ататюрк, но знаеш много за "робството". Я гледай 12 years a slave и опитай пак? Мразиш чужденците, но с радост би им взел парите. Милееш за бай Тошо и за "онези времена". Твърдиш, че мразиш корупцията, но си измислил начин да превърташ топломера и се извиняваш с "Еми те всички го праат, бе!", сакън да не се пре*беш. Срам ме е от теб. Срам ме е да обяснявам как "Не, ние българите не сме такива. Напротив! Ние сме много топли, добронамерени, талантливи и възпитани хора!", когато случаен англичанин на другия край на планетата ми разказва как български работници са му обрали къщата, та му взели и рафтовете от хладилника!? Писнало ми е, когато кажа, че съм от България, хората да извръщат глави. Но няма да се крия, и няма да спра да говоря, че НИЕ не сме КАТО ТЕБ. Защото в тази малка, самотна и тъжна държава има хора с качества, талант и мозък. Ти си живей, а ние ще бутаме".