Ботев се изложи срещу руски слабак

12-ият във втора дивизия Енисей удари канарите с 2:1, Вандер изпусна дузпа, Хамза бележи друга

Ботев направи втори пореден слаб мач от лагера си в Агия Напа. След 0:0 срещу 14-ия в полската Екстракласа – Заглебие, днес канарите се изложиха и паднаха с 1:2 от 12-ия в руската втора дивизия – Енисей.

И двете попадения за руснаците паднаха през първото полувреме, а след почивката Вандер от Ботев изпусна дузпа. В 97-ата минута жълто-черните отбелязаха също от дузпа на Хамза.

Ето най-интересното от мача по минути:

13’ Хамза получава топката от дясно в наказателното поле, след което нападателят опита центриране, но топката бе избита в ъглов удар.

15’ Огнянов е изведен през центъра на защитата, но вместо да пробва удар полузащитникът потърси прехвърлящо подаване към Цветков, което бе пресечено от футболист на противниковия отбор.

16’ Галаш е изведен от ляво по атаката на Енисей и с удар покрай излезлия да го пресреща Стаховяк открива резултата – 0:1.

18’ Силен удар на Куртеан от около 25 метра е спасен от вратаря на Енисей.

30’ Алекс Куртеан печели фаул на границата на наказателното поле. Свободният удар е изпълнен от Вандер и срещна стената пред вратата на противника.

31’ Рейд на Вандер Виейра пред наказателното поле завърши с опасен диагонален удар на бразилеца, който вратарят Полотник изби в ъглов удар. След центрирането от корнера, Анисе стреля с глава встрани от вратата.

36’ Иванов отбелязва втори гол в мрежата на Стаховяк след грешка в отбрана. Адам не успя да изчисти върната му топка, ударът му бе блокиран, топката попадна в Иванов, който успя да вкара втория гол в мача – 0:2.

47’ Анисе открадна топката в средата на терена, напредна в половината на Енисей и намери Хамза в наказателното поле. Нападателят на Ботев опита шут към вратата, който бе блокиран от защитник и топката излезе в ъглов.

68’ Дузпа за Ботев за опасна игра срещу Анисе. Бразилецът Вандер Виейра застана зад топката и би силно с левия крак, но Плотников усети ъгъла и спаси. При засилката Вандер на няколко пъти се спираше в опит да заблуди вратаря, но този циркаджийски номер явно не подейства.

80’ Ромарио навлезе в наказателното поле на Енисе и опита бърз удар, но топката бе блокирана и излезе в ъглов удар.

90+7 Втора дузпа в полза на Ботев. Нарушението бе доста спорно срещу Хамза, който вече беше шутирал над гредата в аут. Потърпевшият застава зад топката и бележи хладнокръвно с десния крак за крайното 1:2.

Ботев игра в състав:

Адам Стаховяк, Сивард Спрокел, Алесандру Бенга, Йордан Христов Артур Енрике (46- Веселин Минев), Мариян Огнянов, Абел Анисе, Алесандру Куртеан, Вандер Виейра (75- Луис Педро), Иван Цветков (69- Ромарио Кортзорг), Юнес Хамза.