Знаете ли за какво може да се използва грейпфрутът?

Грейпфрутът върши чудесна работа в топенето на мазнини и зареждането на организма с витамин С и фибри. Освен всичко това обаче, той е чудесен компонент и на домашните маски за лице.

Предлагаме ви няколко варианта на маски, които лесно можете да си направите у дома.

Избелваща маска за лице
Една супена лъжица мая се разтваря в три супени лъжици сок от грейпфрут. Купичката с получената смес поставете за няколко минути в гореща вода.

След това нанасяте върху лицето и след 15 минути я свалете с помощта на памучен тампон, натопен в слабо сварен зелен чай. Изплаквате с хладка вода.

Втора избелваща рецепта
Нагънете марля на няколко слоя. Добре я напоете в сок от грейпфрут и я наложете на лицето за петнайсетина минути. След това измийте с преварена вода със стайна температура.

Можете също да нанесете сърцевината на грейпфрута на лицето или просто да го изчистите с памучен тампон, напоен в сок от грейпфрут сутрин и вечер, което също помага за избелването на кожата.

Маска против бръчки
Две супени лъжици сок от грейпфрут смесете с една супена лъжица растително масло и добавете малко оризово брашно докато се получи гъста каша. Всичко се разбърква добре и се налага на лицето. След 15 минути изплакнете с топла вода.

Втора рецепта против бръчки
Една супена лъжица от сърцевината на грейпфрут или изцеден от плода сок смесете с една чаена лъжичка сок от моркови, със същото количество сметана и една супена лъжица оризово брашно.

Нанесете сместа върху лицето за 20 минути, след което се сваля с памучен тампон, напоен в сок от грейпфрут. Когато нанесения сок изсъхне се измива с топла вода.