Борисов пита защо за Пловдив няма пари

Градът не получи нито лев по програма "Растеж"

Според Бойко Борисов разпределените от правителството 500 милион лева по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите" е наказателна акция срещу кметовете на ГЕРБ и големите градове. „Имат своето основание и биха могли да казват, че и в малките населени места живеят хора, затова съм склонен да приема аргументите им, но все пак градове с много малко жители или села на фона на София – 6 милиона лева, за Пловдив няма нито един лев, за Благоевград, Бургас, Габрово… Не ми се вижда много нормално разпределението, но това си е право на управляващите”, посочи председателят на ГЕРБ.

Припомняме, че Пловдив остана без финансиране по държавната програма.

4 областни градове - Пловдив, Благоевград, Габрово /всичките на ГЕРБ/ и Монтана не получиха нито стотинка от Кабинета на Орешарски.

Екипът на кмета Иван Тотев бе приготвил проекти за близо 37 милиона лева. Общината кандидатства с предложение за изграждане на офис сграда от най-висок клас. 16.8 милиона лева бяха поискани за довършване на спортна зала "Колодрума". Градът се размина и с пари за детска градина "Мир" в район "Западен", с ремонт на бул. "Васил Априлов" и финансиране за Зоологическата градина.