Гаф и изнервени фенове на вторите Hip-Hop Awards

80-минути закъсня целемонията , Ив върза тенекия на организаторите

Носителката на „Грами" Ив, която трябваше да бъде гвоздеят на вторите Хип-хоп награди върза тенекия на организаторите. Полетът й бе отложен заради силна буря и певицата така и не се появи в залата.

Дали заради нея, но церемонията започна с 80-минутно закъснение и изнерви 3000 фена на рапа, събрали се в залата.  Организаторите oт URBN така и не се извиниха на зрителите за липсата и за закъснението, което още повече подразни хората в публиката и някои поискаха да им върнат парите.

Шоуто на другите вносни звезди в афиша ­ дуото M.O.P и Redmen, не успя да замаже гафа.

Общо 28 приза бяха раздадени в рамките на почти 4-часовата церемония, чиито водещи бяха Део и Елена Брусарска от Ice Cream. Големият победител на вечерта бе гордостта на варненския квартал „Аспарухово" Явор Янакиев, по-известен като 100 Кила. Той отнесе приза за рапър на годината и за албум. От трибуната той пусна и няколко сълзи, дръпвайки емоционална реч на тема „кой вкарва рапърите в кадилаци и нови мерцедеси".

С най-много номинации сред жените на 359 Hip-Hop Awards бе Лора Караджова, но под леопардовото си палтенце тя прибра само статуетка за най-гледан клип в YouTube за „Министърът на веселието" заедно с Бобо и Криско. Рапърът с вид на сгащен в пушкома гимназист очаквано взе отличие за продуцент и за най-добра колаборация за 2013 г. („Знаеш ли кой видях"). Заровил томахавката с URBN, Спенс гушна награда за цялостен принос, а в категорията за дебют триумфира Михаела Филева.