Гого Лозанов се гаври със Слави заради "Под прикритие"

Местят сериала, Трифонов си играел на "Натопи другарче"

Вдигна се вълната със сериала „Под Прикритие”. Колкото и парадоксално да звучи и с това телевизията изпълнява обществената си функция. Постъпиха 12 сигнала за циничен език, натуралистични вулгарни сцени. На това основание възложих на нашия експертен отдел да направи проверка, особено на втория епизод, който събуди тази реакция, призна лидерът на СЕМ Гого Лозанов.

Взето е решение да се напише писмо до ръководството на БНТ с препоръка - ако сериалът продължава и има също такива характеристики, да се търси програмно време, в което аудиторията е защитена не само със знак на екрана, но и по време – т.е.е след 23 часа.

"Шоуто на Слави има глоба за нецензурен език. Има обаче разлика – Шоуто на Слави е предаване, а „Под прикритиуе” е филм, фикция. Дори в сатирично предаване си в реалността и говориш за нея. Докато при фикцията създаваш илюзорен свят, в който има хиперболи.  Да не говорим, че в закона пише „предаване”, и въобще тези мерки може да не се отнасят до филма.

Странна ми се видя позицията на Слави – хайде сега да наклеветим другарчето. Намесата му е в границите на парадокса. Все едно от БНТ да пишат: защо има дете, което разказва двусмислени вицове в предаването му! Драмата е, че животът носи в себе си този цинизъм, тия форми на насилие, тези разклатени сексуални и ценностни стойности, не толкова това, че някой ги е показал", категоричен е Лозанов.