След вота на недоверие към кабинета - акция на МВР срещу битовата престъпност

Вучков: С подобни кампанийни акции едва ли ще се справим с проблема

Това е кампания, която може да донесе съмнителни и временни успехи, заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков по повод стартиращата днес акция на МВР срещу битовата престъпност. Според него тя може да се определи като успех на внесения преди няколко дни вот на недоверие.

Поне за това заслужаваме да сме поздравени. Дори и да не излязат сметките при гласуването, това е полезна инициатива, посочи той.
Битовата престъпност е проблем в цяла Европа и борбата срещу нея няма да стане с кампанийни мерки. Ние положихме една добра основа при борбата с престъпността, но сегашните управляващи отричат всичко, каза още Вучков и добави, че трудно може да се прецени къде да бъдат насочени специализирани полицейски сили, „но и те имат ограничен ресурс".

По повод вота на недоверие и по-специално подслушването Вучков посочи, че проблем е подслушването от страна на частни и корпоративни структури. Пазарът е почти свободен, но никой не се замисля по този въпрос. Промените, които направихме в НПК и Закона за СРС, изглежда позволяват подслушване на лица и с фалшиви мотиви. Формално законът е спазен, но някак си може да се допусне с измислени мотиви да се подслушва едно лице, каза още той.