Кабинетът съществува още, единствено заради службогонеца Станишев

Радан Кънев: Правителството съществува, за да може най-големият службогонец - Сергей Станишев, да си намери работа в Европа

За да задържим или увеличим подкрепата за нас, трябва да държим една изключително негативна позиция спрямо ГЕРБ, но пък постоянно търсим общи действия с тях, понеже се стремим към осъществяването на по-голямата цел - падането на правителството и провеждането на предсрочни избори, защото сегашното управление вече прекрачва границите с много от своите действия.
Това каза в студиото на БТВ Радан Кънев.

Днес ще бъдем свидетели на влизането на полиция в университета за първи път в историята му. Това ще е един скандал без аналог в българската история. при всяко положение не може цената да бъде полиция в университета, убеден е Радан Кънев.

Ние говорим за свободата на медиите, за протестите, за съдебната система - по тези теми ще продължим да говорим публично. Ще анализираме данните от регистрираме социологически спад, изтъкна той.

По думите му хора, които не са коалиционни партньори, си говорят в медиите, за да знаят всички за какво си говорят.

Трябва да видим кои наши послания са чути и одобрени и кои наши действия се приемат отрицателно от нашите симпатизанти. Най-добрата оценка я дават избирателите. Смисълът на демокрацията е, че тя възможността да се гласува. Ние ще се борим за демокрация, категоричен е лидерът на Реформаторския блок. И все пак нямам нужда от анализа на социолозите относно евентуалните ни общи действия с ГЕРБ, защото имам преки наблюдения върху избирателите, тъй като се срещам много често с тях, допълни той.

Трябва да има ясна алтернатива, защото в България правителства падат, когато има ясна алтернатива, когато се знае какво се иска, а не когато се знае просто кой ще дойде на власт след управляващите в момента. Правителството съществува, за да може най-големият службогонец - Сергей Станишев, да си намери работа в Европа. Ако ги питате какво следва след май, и те не знаят, нямат дългосрочни планове, заяви лидерът на Реформаторския блок. Ние не поставяме условия, но водим публичен дебат за иницииране на среща по актуалните теми в страната. Не крия, че с Борисов се чуваме по телефона, но обикновено това не са разговори за някакви политически действия. Решение за среща с други партии за уточняване на общи действия сваляне на кабинета  може да вземе целия Реформаторски блок, подчерта Радан Кънев.