Тотев: Оптимист съм за спортната зала!

Продължават разговорите за финансиране на проектите в града, заяви кметът пред журналисти

Категорично продължаваме разговорите за финансиране на спортната зала в Пловдив. Това обяви пред журналисти кметът Иван Тотев по повод спрените пари за града от страна на правителството.

Кметът заяви, че е оптимист, че в крайна сметка кабинетът ще отпусне така нужните средства, за да бъдат завършени важните за града проекти. Той напомни, че вратата не е затворена, като пари могат да бъдат отпуснати и с постановление на Министерския съвет, каквато често е била практиката при управлението на ГЕРБ. Тотев води активен диалог с представители на БСП, които също са били несъгласни със спирането на парите за града. Като такива той посочи Петър Мутафчиев, Захари Георгиев и Петър Кънев. Според Тотев в изключително незавидно положение е и областният управител Венцислав Каймаканов, който също е изразил съжаление за решението на правителството.

„Аз не искам да съм на мястото на областния управител, тъй като той трябва да обяснява постъпки на финансовия министър, а и на него не му е толкова ясно какви са мотивите на Петър Чобанов да финансира определени проекти за сметка на други”, категоричен бе Тотев.  Той допълни, че е изключително трудно да бъде открит за разговор финансовият министър, като досега са му били отправени поне 4-5 покани за среща, на които той не се е отзовал. „Както виждате министър-председателят ходи на среща на кметовете с БСП, така че поканихме финансовия министър на среща с кметовете на ГЕРБ, но получихме отказ с мотива, че диалогът трябва да бъде в рамките на сдружението на общините”, уточни Тотев.