Зико: Рокадите в ГЕРБ ще са ясни в неделя

Здравко Димитров с коментар пред Plovdivutre.bg три дни преди конгреса на партията

Група от над 60 човека от областната организация на ГЕРБ в Пловдив ще участва в конгреса на партията в неделя. Тя ще бъде водена от областния председател Здравко Димитров и ще включва кметове и общински съветници. Засега Димитров няма своя кандидатура за евроизборите през май. Рано е да се предлага когото и да било, коментира той пред Plovdivutre.bg.

Очаква се на конгреса да бъде разширено ръководството на партията, като се изберат повече заместници на председателя и се утвърди нов устав.

"Както във всички партии и при нас има неща, които трябва да поемат по нов път, да се заздрави партията. Ние не крием, че има грешки, които трябва да се поправят, така че е нормално да има нови промени и в устава, и в ръководния състав“, заяви по този повод Здравко Димитров.

Пловдив не заслужава такова отношение – така областният лидер на ГЕРБ коментира решението на правителството на Пламен Орешарски да не финансира проектите за града. "Прави впечатление, че има разделение и това не е правилно“, категоричен бе Димитров.

"Разбирам, че всички не могат да получат пари, но лошото е, че се противопоставят община срещу община и кмет срещу кмет, което не е приятно. Определено се спира развитието на градове, на цели общини, а това не е хубаво“. Според него е можело да бъде избран значително по-прозрачен критерий, по който да се определи как да бъдат разпределени средствата. "Недоумение буди у мен това, че финансовият министър е избран от листата на Пловдив – това не е без значение. Той можеше малко да помисли за града“, каза Димитров. Той изрази съмнение, че правителството ще намери воля и желание да промени това решение и в крайна сметка да отпусне пари чрез постановление на Министерски съвет. Подобна надежда преди два дни изрази кметът Иван Тотев, който е оптимист това да се случи.