Грешката е вярна – премиерът не е истинският премиер

Към КОЙ се обърна Орешарски в НС: "Уважаеми господин министър-председател ..."

"Уважаеми господин министър-председател ..." - така започна речта на Пламен Орешарски след отхвърления вот на недоверие към правителството. Нулева реакция. Пълно мълчание от него, от депутатите и от министрите. Може би никой не беше изненадан. Отворени остават въпросите:
- Кой предостави властта на ДПС?
- Кой управлява страната?
- Кой каза, че г-н Орешарски е само поставено лице, но не и политик, не и управляващ,
- Кой твърди, че г-н премиерът не е премиер,
- Кой е истинският министър-председател на Република България?

Да разсъждаваме към кого се обърна премиерът...
Вариант 1 – към Доган, Местан, към ДПС (ако те евентуално взимат важните решения).
Вариант 2 – към Бойко Борисов, защото чувства заплаха в негово лице (в случай, че г-н Орешарски евентуално е мислил за провеждането на предсрочни избори).
Вариант 3 – към Сергей Станишев, тъй като той евентуално не управлява страната, но управлява дейността на г-н Орешарски.
Вариант 4 – към себе си. Психолозите уверяват, че когато разговаряме със себе си и си повтаряме често определени неща, е възможно да повярваме в тях....


Иначе ПГ на ПП ГЕРБ гласува в максимално пълен състав „за“ вота на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски и на Тройната коалиция БСП, ДПС и Атака. От 95 народни представители от ГЕРБ, 93-ма са гласували в подкрепа на вота на недоверие за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществения ред. Двамата народни представители, които не са участвали в гласуването на вота, са Ирена Узунова и Ивайло Московски, които са в болничен.