Върнаха за доразследване делото срещу Кела

Пореден фал спъна съдебния процес срещу Пламен Дишков - Кела. Окръжните магистрати върнаха делото в прокуратурата за доразследване. Това стана след решение на ВКС, с което е отменена присъда срещу Тодор Неделчев. Той бе третият осъден с влязла всила присъда за убийството на бизнесмена Димитър Стаматов - Мастара. От пресцентъра набургаския съд припомниха, че ВКС разгледа дело по предложение на Окръжен прокурор – Бургас, за частична отмяна на присъда на Апелативен съд – Бургас и връщане на процеса в досъдебното производство. С тази присъда Тодор Неделчев, Бойко Стоянов и Пламен Дишков са осъдени за предумишлено убийство, извършено в съучастие. По нея на Неделчев бе наложено наказание 16 години лишаване от свобода.
Съгласно последното решение на ВКС се отменя осъдителната част от присъдата на Неделчев и се дава указание делото да бъде върнато на Окръжния прокурор за допълнително разследване.
В съдебния процес Неделчев е съучастник в обвинението с Пламен Дишков. Срещу Дишков в Окръжен съд – Бургас вече е образувано наказателно дело. Това налага двете съдебни производства да бъдат обединени в едно, уточниха от съдебния пресцентър.