Нефтохимик гостува на Хасково за Купата

В последния си мач Хасково победи лидера във временното класиране Левски

Днес ще се изиграят първите ¼ финални двубои за Купата на България по баскетбол при жените. В Хасково отборът на Нефтохимик 2010 гостува на домакините от едноименния тим, който до момента се представя силно и в шампионата на НБЛ. В последния си мач Хасково победи лидера във временното класиране Левски и така спря победната серия на „сините” от столицата.

След победата над шампионките от Дунав Русе, момичетата на Петко Маринов са готови за поредната сериозна битка. Бургазлийки победиха преди няколко кръга отборът от южния град и сега очакват да повторят успеха си. Опитният наставник на нашите е наясно, че един турнирен двубой е доста по-различен от мачовете за първенство, като има и ответна среща, която в повечето случаи се оказва решаваща за крайният изход.

Добрата новина е, че в последната класация за най-силно представили се баскетболистки, от отбора на Нефтохимик 2010 попаднаха 3 състезателки. Борислава Христова бе избрана за най-полезна от цялата НБЛ като отбеляза 25 точки, 8 борби и 2 асистенции, а е само на 17 години, което ясно показва големият и потенциал за развитие. Лорън Бел и Глория Браун също намериха място сред най-добрите на кръга, което от своя страна говори за добрата форма на тима.

Двубоят между Хасково и Нефтохимик започва в 18 часа в спортна зала Дружба. Останалите съперници за ¼ финалите в турнира са: Берое Стара Загора - Левски и Монтана – Рилски Спортист. Отборът на Дунав се класира директно за полуфиналите.