Аватари ще развеждат посетителите на „Подземният град”

4D и 5D ефекти правят гостите преки участници в приключението

Идейният проект на Интерактивния атракцион „Подземният град” в Бургас е изграден върху две основни дестинации във времето и пространството, които ще дадат възможност на посетителите още от входа да започнат своето пътешествие, водени от Водата. Два основни коридора – Морето и Градът ще се преливат на определени точки един в друг, в които зрителят ще има избор как да продължи „пътешествието си“.
Аватар (дигитален холограмен образ в реални размери) на делфин ще посреща зрителя и ще го придружава по коридора до галерията „Морето – Морски приключения“, където той ще се гмурне в потънал кораб, ще стане участник в пиратска битка, морска буря и др. Втори аватар – на римски аристократ ще повежда посетителя в другия коридор „Градът – Пътуване във времето“. Там ще се запознае с историята на Пристанище „Порос“, с античния град „Акве Калиде“ и ще се срещне с големите личности и творци на Бургас – Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Петя Дубарова, Христо Фотев и др., ще усети атмосферата на Стария Бургас с неговата уникална градска култура и архитектура. Ще има още помещения с интерактивни и променящи се подове, както и такива, в които децата и младите таланти ще могат да рисуват и изнасят представления.
Посетителят ще бъде активен участник във всичките над 1100 атракции и със своите действия ще предизвиква промяната им. Това ще се случва, чрез използваните високотехнологични визуални средства – прожекция, механика, звук, светлина, графика, 4D и 5D ефекти – над 1000.
Самият проект ще се реализира в бомбоубежищата в Морската градина на площ от 3 180 кв.м. Възложител е Община Бургас. Стойността на целия проект е 2 100 000 лева. Бомбоубежищата в Приморски парк са изградени през 60-те години на миналия век. Галериите са общо 12, свързани помежду си със 17 коридора и 4 изхода.
Проектантите изразиха надежда, че „Подземният град“ да бъде открит за посещения до 2015 година.