Бургаска лекоатлетка стана държавен шампион

Румен Ангелов и Георги Сивев спечелиха сребро, а Татяна Дачкова бронзов медал

15-годишната Йоана Томова се представи по респектиращ начин в сектора за висок скок на започналото държавно първенство по лека атлетика в Добрич. Талантливата лекоатлетка от клуб „Европул Бургас” стана шампион с постижение от 161 см., с което постигна свой личен рекорд.
По мнението на специалисти е изключителна рядкост подобни височини да бъдат преодолявани от лекоатлетки на тази възраст. Въпреки че е по-малка на години от повечето си съпернички, Йоана вече се превръща в хегемон при девойките младша възраст.
Успехът на Йоана Томова показва, че в „Европул Бургас вече диктуват модата в сектора на високия скок, където шампионката Елена Петрова и треньорът Петър Райков спечелиха почти всичко възможно през миналата година. От тази година Елена вече се състезава при девойките старша възраст и при жените.
При юношите младша възраст Георги Сивев спечели сребърен медал на висок скок с постижение от 175 см. В спринтовете на 200 метра Румен Ангелов при мъжете за пореден се представи отлично и спечели сребърен медал.
Поводи за радост имаха и Татяна Дячкова и нейният треньор Атанас Атанасов. Татяна успя да завюва бронзов медал на 800 метра бягане за девойки младша възраст. Според клубния президент Румен Ангелов бронзовата медалистка е една от големите надежди в средните дистанции.