Скандал на финала на сесията

Съветници аха за влязат в ожесточен конфликт заради системата на гласуване

Гласуването на последната точка от дневния ред на днешната общинска сесия стана повод за поредния скандал в залата. Страстите се нажежиха и за малко да се стигне до остър сблъсък след като Валентин Касабов от НФСБ се оплака, че отрицателният му вот не бил отчетен.

„Ако това беше целта с въвеждането на електронно гласуване вие я постигнахте. Това означава, че имам основания да смятам, че гласуването на всички докладни и включително на бюджета на общината за 2014 година се манипулиран“-изригна от трибуната националистът.
Това пък даде повод на председателя на ОбС Константин Луков  от ГЕРБ да се разгорещи и да обясни на висок глас, че системата на отчитане на гласовете била безупречна

“Чуйте да ви обясня! Вие сте се надъхали и не искате да ме изслушате! Възможно е вие да сте дали заявка за отрицателен вот, тъй като съм затворил прозореца и не съм видял. Пожелавам ви да сте на моето място и да видите как се работи. Системата не ви е подменила вота, грешката е моя“ , енергично обясняваше председателят. 

Луков заяви, че не може да приеме някой да твърди, че умишлено се манипулира гласуването.

 Той допълни, че не било логично Касабов да се подвежда по колегата си Георги Манев, който не можел една заявка за изказване да направи в системата.

 В този момент председателят на СЕК се провикна „Оставка“ и подвикванията и коментарите заваляха от всички страни. Сесията завърши малко преди 17 часа с изчерпване на всички точки от дневния ред.