Цигани блокираха улиците край летището

Недоволните протестират срещу освобождаването под "парична гаранция" на охранителя Петко Еленков, който преди година простреля в краката крадеца на желязо

Цигани от столичния квартал "Христо Ботев" блокираха една от най-натоварените улици край столичното летище, причинявайки задръствания в района, съобщи Нова ТВ.
Недоволните протестират срещу освобождаването под "парична гаранция" от 5 хил. лева на охранителя Петко Еленков, който преди почти година простреля крадеца на желязо Велин Стоянов- Жабата.
Семейството на убития ромски младеж не скри яростта си, след като преди дни разбра, че обвиняемият Петко е освободен под гаранция.
Днес съкварталците им блокираха най-важния маршрут в района.
Циганите от квартала искат справедливост от съда и са решени да протестират, ако трябва и 5 дни.
Те настояват за доживотна присъда за извършителя и заплашват, че може да блокират и пътя за летището, което да даде международен отзвук на случилото се.
В момента обстановката в квартала е нормализирана, запалените гуми са почистени, а пътя освободен.

Припомняме, че през семптември 2012, 17-годишният Камен Асенов заедно с негов познат 16-годишният Велин Стоянов - Жабата опитали да крадат желязо от вагоните на хладилното депо на гара Подуяне, които се охраняват от частна охранителна фирма.
Охранителят извикал на момчетата, а след като те не спрели, открил стрелба и прострелял момчето.
Веднага на мястото се събраха много цигани, които искаха линч за охранителя.