Какво искат жените от принца на XXI век?

Като в приказките - 64% от дамите поставят смелостта сред първите места в списъка с изисквания

Жените вярват, че истинският мъж трябва да помага вкъщи, да се грижи за децата, да бъде безстрашен и любезен – една комбинация между световноизвестния готвач Джейми Оливър, Дейвид Бекъм и Дейвид Атънбъро.
Мъжете от своя страна смятат, че истинският мъж трябва задължително да има кола и да печели повече пари от съпругата или приятелката си.
Представата на нежните половинки обаче е коренно различна. За тях партньорът им трябва да умее да готви, да работи с пералня и без страх да елиминира паяци и други буболечки.
Трябва сам да предлага помощта си вкъщи и да поставя жена си винаги на първо място. Представителите на силния пол не отричат, че в XXI век е задължително да се включват в къщната работа или да прибират детето от училище, но не смятат за нужно на всяка цена да улавят всякакви насекоми.
64% от дамите поставят смелостта сред първите места в списъка с изисквания, галантността и любезността са задължителни качества за 53 на сто от участничките в изследването.
46% се съгласяват с това, че мъжете им трябва винаги да мислят най-напред за половинките си и после за себе си.
Дамите обаче не се задоволяват само с тези качества.
54 на сто от тях изискват от мъжа си да може да готви, 42% да пере, а 57% да почиства прах, да мие чинии и да води децата на училище.
Друго проучване пък показа, че брадатите представители на силния пол са най-сексапилни.
Изследването показа, че жените намират един и същи мъж за по-привлекателен, когато е с 10-дневна брада вместо когато е избръснат.
Учени от Австралия показали на стотици жени и хетеросексуални мъже снимки на 10 мъже в различни етапи на растеж на брадата и ги помолили да оценят снимките според привлекателността, мъжествеността, здравето и потенциалните способности за създаване на дете. Всеки мъж бил сниман избръснат, с петдневна, с десетдневна брада и с гъста брада.
Мъжете с 10-дневна брада се оказали най-популярни сред 351 изследвани жени, а мъжете с гъста брада получили най-висока оценка за родителски потенциал както от жените, така и от 177-те хетеросексуални мъже.
Мъжете с набола брада били най-непривлекателни както за мъжете, така и за жените във всички категории, показва изследването.
Учените от университета в Нов Южен Уелс заявиха, че е необходим праг на гъстотата на брадата, за да функционира като сигнал за привлекателност. Те стигнали до извода, че гъстата брада показва по-малка агресивност.
Учените анализирали също така потенциалното влияние на фазата на плодовитост на жените относно начина, по който оценяват мъжете в различните категории.
Те забелязали, че жените, които били силно плодовити и в период на овулация, давали високи оценки на мъжествеността на представителите на силния пол в сравнение с жените, които не били в овулация.
Но фазата на плодовитост, в която се намирали жените, нямала никакво значение за привлекателността на мъжа.