Презерватив вместо късметче с кафето

Бургаски заведения с оригинални послания за Свети Валентин

Бургаските заведения масово раздават днес за празника на влюбените презервативи, вместо миникъсметчета с поръчаното кафе. Някой от по-креативните собственици дори за прекачили различни любовни послания към опаковките на предпазните средства. 

За поредна година на 14 февруари в града могат да бъдат видени и станалите традиционни обяснения и предложения за брак, чрез билборд. Според представители на рекламни агенции в Бургас, романтичния жест най-често е иницииран от мъжете, но на винила присъства двойката. Масово посланието е "Обичам те, ....!", а последните три години малцина са тези, пожелали да опънат на транспарант в центъра на града молба за прошка към любимата или извинение, вместо обяснение.

След презервативите, на второ място по продажби днес се нареждат шоколадовите изделия и цветята. По-скромните и чувствителни натури пък изписват посланията си по плажната ивица с малки камъчета и мидички. Смели графити послания могат да бъдат видени и по контейнери и стари сгради в града, за жалост рядко от талантливи артисти.

На масово мъжко присътвие се радва днес и един от най-старите бутици за цветя в Бургас, похвали се собственичката му Диана Теодосиева. От ранни зори трите магазина на фирмата й не могат да смогнат с доставките. "Предимно рози и миникарамфили продаваме днес. Вече за пореден път звъня в скалада, защото клиентите са много. Жени почти не съм видяла, ако идват то това е предимно за рожден ден или пък заради именнички", допълва тя.

За жалост, от туристическите агенции не отчитат ръст на резервациите за 14 февруари. Повечето от планираните екскурзии за дата били до Истанбул - двудневна и до Румъния. "Най-много запитвания имаме за кратките пътувания, въпреки че запълнихме бройката почти в последните дни за две екскурзии до Париж. Миналата година беше много по-силна около Деня на влюбените. Тази пък имаме много желаещи за уикенд екскурзии в България, явно хората започнаха да оценят нашите курорти", обяснява Милена Христова от бургаска туристическа агенция.