Гледаме Тончо Токмакчиев в “Човекоядката“

Билетите за премиерата вече са изкупени, похвали се директорът на театъра Борислав Чакринов

Една от най- играните и скандални български пиеси,  писани преди повече от 30 години ще се играе отново на Бургаска сцена. Премиерата на"Човекоядката“ на Иван Радоев ще  бъде на 17 февруари в ДТ “Адриана Будевска“.  В образа на легендарния  Топузов",  който публиката асоциираше с Тодор Живков влиза Тончо Токмакчиев.  Постановката е  дело на Борислав Чакринов, сценография и костюми – Вячеслав Парапанов. В останалите роли са Юрий Ангелов, Валери Еличов, Стоян Памуков, Невена Цанева, Зорница Константинова, Аглика Бояджиева, Антоанета Кръстникова, Димитрина Тенева, Златко Ангелов, Иван Григоров и Николай Стоименов.

Самият Токмакчиев сподели, че е имал колебание преди да приеме ролята, играна блестящо от покойния Тодор Колев. Негови колеги обаче му повлияли върху решението.

"Абе ти луд ли си, отивай веднага да играеш Топузов!“- ми казаха хора, които уважавам и така приех, разказва бургазлията. Признава, че това е голямо предизвикателство,  защото ролята е колкото комична,толкова и стряскаща.

"Разбрах, че колкото и да се убеждаваме, принципите на властта не са се променили  с годините, за съжаление. Променя се външната форма, но същността остава.“ -обясни известният актьор.

Директорът на театъра и режисьор на пиесата Борислав Чакринов се похвали, че билетите за премиерата са изчепрани, а желаещите да видят "Човекоядката“  могат да направят това през март.