Предизборната агитация – само на български, категорични са от АБВ

Предизборната агитация трябва да се води на български език, категорични  са представителите на движение АБВ, които вчера бяха на срещи със симпатизанти в Добрич и Балчик.

 Георги Първанов подчерта, че през годините не е променял позицията си, че не е необходимо предизборната агитация да се води на чужд език.

„В тази суматоха, докато спорим така бурно и в парламента, и извън него, забравихме разкритията, които бяха направени за задкулисието в България. Тъкмо нещата почнаха да излизат наяве и беше произведен този скандал”, каза Първанов.

Ивайло Калфин припомни, че официалният език по конституция е българският и това трябва да следва във всички закони, както и в изборния кодекс.

Като много грозна търговия в парламента, от която искат да спечелят всички, коментира случилото се през миналата седмица в Народното събрание Румен Петков. Той смята, че в близките дни ДПС ще оттегли настояването за пропаганда на чужд език. „В целия този скандал ще мине другото решение, което всъщност касае ДПС -  уседналостта. За това става дума в момента и това е много грозен политически пазарлък зад гърба на обществото”, допълни Румен Петков Петков.