Станишев и Миков предадоха България

За срам и позор двамата най-видни нейни представители - отново - за кой ли път! - се изявиха като български предатели

Знаменателно е, че в петък, на злополучното парламентарно заседание, което взриви България със скандала за агитацията на турски език, и точно по времето на протестите в Пловдив срещу връщането на вакъфските имоти, Станишев избяга от пленарната зала. И че дезертьорството явно му става навик - точно когато парламентът обсъжда и гласува важни за България алинеи и параграфи, момчето-председател на БСП, се крие, подобно на плъх на потъващ кораб! Страхливец е Станишко, голям страхливец, особено когато - така бе и в петък - с гласуването си може да засегне интересите на коалиционния си партньор ДПС! И да предизвика гняв у депутатите му!

В петък Станишев знаеше какво ще се случи. На второ четене парламентът гласува забрана предизборната агитация да се води на език, различен от официалния, за каквото се бори турската група в парламента. Поредният господин Никой, някой си депутат Хафъзов (чието лице българският избирател за пръв път зърваше, нищо, че - оказа се - бил нареден представител от ДПС втори мандат) даже втрещи държавата с поредната турска парламентарна наглост, декларирайки - без никой да го пита - че ще работи за заветите, освен на Ахмед Доган и на някакъв никому неизвестен български турчин, който години наред е работил срещу България като турски шпионин, и - забележете - на Ахмед Давутоглу! - действащия в момента турски външен министър, който освен с това, че отказа среща с българския си колега Вигенин по спора между българските и турските превозвачи, е известен и с авторството на националната турска доктрина за неоосманизма. За тези, които не знаят - неоосманизмът, обобщено, има за цел да възстанови някогашната Османска империя, заедно с прилежащите към нея държави и народи, и да превърне южната ни съседка във... Велика сила! Възстановяване на турската държава от времето на султаните (с България включително в състава си!), така както е било в продължение на 500 години!

Кои на този робски фон са българските предатели, българските сподвижници! Чест прави на БСП, че в гласуването този път се разграничи от малкия си коалиционен партньор!

Разграничи се, но не съвсем! За срам и позор двамата най-видни нейни представители - председателят Станишев и шефът на парламента Миков - отново - за кой ли път! - се изявиха като български предатели. Първият, както вече стана дума, предпочете да избяга от пряката си отговорност и да се покрие, а вторият - съглашенски гласува заедно с парламентарната група на ДПС! Тоест - "за" предизборна агитация на турски език, като по този начин стана най-висшият държавник в Република България, който без да му мигне окото наруши конституцията на Република България! Пред очите (и ушите) на народа!

Нека сме наясно! Турските депутати, откак демокрацията съществува, не са спрели да се борят - нека го наречем - за, меко казано, разширение! Без значение дали говорим за вътрешните - "българските" турци, или външните - "турските" турци! Териториално и за влияние! Религиозно (ислямско) влияние! Не можем да им се сърдим! Гнусното е, че в България винаги е имало предатели, Киряк-Стафчовци, по Иван Вазов, които заради собственото си преяждане винаги са продавали българските интереси!

Днес на върха на българския Киряк-Стефчовизъм са двамата най-видни дейци на социалистическата партия - Миков и Станишев. В петък първият с най-чиста съвест и без никакво колебание гласува за нарушаване на българската конституция, а вторият йезуитски се скри, бягайки от заседанието на парламента! Хем да се подложи на ДПС, хем да не бъде обвинен, че е предал националния интерес! Първият - достатъчно глупав, за да се опозори публично, вторият - за да потвърди за пореден път репутацията си на лукав и двуличен човек!

И двамата обаче трябва да знаят, че историята запаметява всичко! Най-вече предателите!

 

Автор: Валентин Стоев/актуално.ком
*Заглавието е на редакцията