Бисери от общинския съвет - част ІІ

Местните парламентаристи творят не само наредби, но и чудеса от думи. Вижте втората серия от бисерите на общинските съветници:

 

"Какво е един английски класик като Дикенс пред ваши величества. Говорим за литература, дух, изящество, за световни ценности. Тези цървули няма как да разберат. Това са хора, които са прочели една книга и тя е телефонният указател, но са я сричали", изказване на Валентин Касабов, след като съветниците отхвърлиха предложението Чарлз Дикенс да бъде обявен за почетен гражданин на Бургас.

 

"Що се отнася до обидите, Касабов ни е наричал още "кратунки", "агнешки главички" и т.н., което е израз на безсилие" – отговор на съветника от ГЕРБ Руслан Карагьозов.
"Тука ми излиза един прозорец и ми казва, че не мога да гласувам отрицателен вот" - Валентин Касабов за системата за електронно гласуване.

 

"Председателят на Народното събрание е много по-зле от мен" – председателят на ОбС Костантин Луков отговаря на забележка

 

„Ако блоковете са за хомосексуалисти, пак ли щяхте да гласувате за изграждането на този блок?”, въпрос на Здравко Сталев от НФСБ по повод проект за изграждане на блок за социално слаби

 

“Искате да ни изгоните от залата, за да си приемете сами решенията и да превърнете “Меден рудник” в гето” – Валентин Касабов, НФСБ.

 

“Има разминаване между думите на кмета и вашето твърдение. Всички са от цигански произход. Къде видяхте образовани хора, специалисти във високите технологии в списъците с нуждаещите се?”, въпрос на Валентин Касабов от НФСБ.

 

„Никой от нас не е застрахован да не изпадне в подобно социално положение“, репликира го Димитър Людиев от ГЕРБ.

 

„Искам да ви честитя и да ви кажа, че с издигането на тази „ислямска казарма” много скоро вашите деца ще си сложат шалвари и чалми”, Валентин Касабов от НФСБ по повод решение за градеж на джамия

 

„Аз сега трябва да се престоря, че не съм чул какво каза Касабов. Иначе какво да правя…”, отговор на Селим Иса от ДПС

 

“Хайде да си спомним как им носехме памперси щото се бяха посрали от страх”- Валентин Касабов, не уточнява за кого говори

 

"Г- Касабов, ако глупостта можеше да лети, вие щяхте да кръжите като гълъбица из залата", отговор на зам.-кмета Костадин Марков към Касабов

 

ДЕБАТ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ХИМН
Снежина Маджарова, настоящ депутат и бивш председател на ОбС: „Заседанието е започнало на 19 ноември, днес е 20-ти и продължава същото заседание. Правилникът не разрешава да се пуска химна”
Опозицията от НФСБ става и демонстративно пуска националния химн от касетофон.
Маджарова: „Ако обичате, ако обичате, седнете си на местата. Ще бъда принудена да ви отстраня от залата... Г-н Симеонов, седнете си на мястото ! Господа Симеонов и Касабов, чл. 36, ал.1, изречение второ от Правилника за работа на ОбС-Бургас гласи, че: „Всяко заседание започва с химна на Република България. Не е предвидено, че след всяко прекъсване на заседанието е необходимо да се пуска химна. Аз мисля, че вие не сте прави и това го казвам тук от тази трибуна, за да го кажа на бургаската общественост, която в момента ни гледа. Съжалявам много, че употребявате точно химна на Република България за възникване на скандали в този общински съвет.
Валентин Касабов: „Реплика, реплика...”
Снежина Маджарова: „Няма реплика! Аз не съм направила изказване. Продължаваме с работата.”
Валентин Касабов: „Как да няма реплика?”
Валери Симеонов: „Колеги общински съветници...кажете и вие за химна…”
Снежина Маджарова: „Аз съм председател на ОбС-Бургас и ръководя заседанията на общинския съвет. Спазвам стриктно правилника. Ако обичате, напуснете, ако обичате, отдръпнете се оттук. Заповядайте, седнете си на мястото.
Опозицията излиза с шум и трясък само шест минути след началото на заседанието.
Костадин Марков, зам.-кмет на Бургас: „Съжалявам силно, че „родолюбците и патриотите” излязоха, защото отговорът е за тях... Тъй като „родолюбците” ги няма,някой да им предаде: Ако искахте да ме хванете за..., по вашему казано, за малките обществени поръчки, ме питайте по член две”