Слави аут от bTV, ако не спре с политическото дърдорене

bTV с ултиматум към Трифонов

Най-дълго задържалото се вечерно предаване в българската телевизионна история - "Шоуто на Слави", е на път да бъде свалено от ефир, съобщава столичен вестник.

Трифонов май ще се окаже фаталист, тъй като на 13-ата година от договора му с bTV ръководството на медията прекроява програмната схема и след броени дни предаването ще е с орязано време. Това не е всичко.От коридорите на телевизията издадоха, че изходната врата на Дългия е била посочена преди дни. Новият директор на bTV Павел Станчев, който само за няколко седмици превърна рокадите и уволненията на подопечните си служители в риалити шоу, е извикал Слави Трифонов на среща. На нея са му били поставени няколко ултиматума, които не търпят преговори, твърди изданието.

Първо, заради промяната на часа на вечерните новини от 22 ч. на 22,30 ч., която влиза в сила съвсем скоро, шоуто на Слави ще започва по-късно, когато свърши емисията и прогнозата за времето. Стартът на предаването се отлага за след 23 часа, на мястото на "Голата истина" с Любо Нейков и Ели Гигова, свалени пак от новия директор. Вместо цял час Трифонов ще има вече само 30 минути.

Второ, Павел Станчев е разпоредил на Дългия, че или прекратява с политическото говорене, или да си къса договора с медията. След скандала, който миналата седмица Росен Петров предизвика, обявявайки в ефир, че се присъединява към партията на Николай Бареков, БТВ бе упрекната, че реагира на това, уволнявайки водещия, но досега не е наказала нито едно лобиране на Слави за различни политици. Именно през шоуто на Трифонов например Меглена Кунева бе издигната за президент в началото на предизборната кампания за държавен глава преди две години, припомня вестникът.

"Най-накрая ще го изгонят", коментират със задоволство в bTV. От там са категорични, че рейтингът на шоуто е паднал, а това се дължи на факта, че предаването изгуби началната си идея на развлекателна хумористика и занимава аудиторията с безумни теми, пръкнали се в главата на все по-безпомощната редколегия на Слави. Понякога по цял час сценаристите на Трифонов каканижат важните си мисли, от които аудиторията грам не се вълнува, категорични са новите шефове в медията, отбелязва изданието.