„Царицата на чардаша“ – на 19 февруари

Постановката отново ще завладее сърцата на публиката в Стара Загора

Премиерата на този спектакъл бе през месец ноември 2012 година. Оттогава досега оперетата се играе при пълен салон и с възторжени овации. Режисьор на най-новата, пищна и зрелищна версия е Николай Априлов, негова е и адаптацията на либретото на Ищван Бекефи и Дешо Келер, диригент е Здравко Лазаров, художник костюми и декор – Радина Близнакова и Лилия Бабунова, хореограф –Татяна Янева.

На 19 февруари на сцената ще видите любимите изпълнители Шмилена и Георги Султанови, Георги Динев, Яница Нешева, Симеон Симеонов, Диана Найденова и др. „Танц за духа и феерия от чувства. Невероятните вокални изпълнения, красивия декор и брилянтния оркестър представят една вечно неостаряваща и жива Царица на чардаша! Тази оперета е наистина един „прекрасен сън“. Трябва всеки да я чуе и види поне веднъж в живота си.„…странно нещо е любовта е …“ !“

За първи път известната оперета на Имре Калман е поставена на сцената на тогава Народна опера – Стара Загора на 6 март 1958 г. Постановката и режисурата са на Георги Петров, музикално ръководство на диригента Илия Илиев, декорите и костюмите- на художника Станчо Станчев от Държавен музикален театър „Ст.Македонски“, постановка на танците и балетмайстор - Теодорина Стойчева. В ролята на неотразимата Силва Вареску  - Илинка Григорова и Минка Ковачева, чаровникът Бони Канчиано – Христо Кременов и Димитър Жеков-гост, в ролята на Едвин – Стоян Велев и К.Арнаудов.

„Царицата на чардаша“ се играе отново след 30 години - през 1988 г. /премиера на 16 юни/ с режисьор отново Георги Петров, диригент Красимир Къшев, художник – Любомир Цакев-гост.   През 2006 г. на 16 и 18 април“Царицата на чардаша“ е поставена на сцената на Драматичен театър “Гео Милев“ с режисьор Бойко Илиев-гост художник Петър Митев-гост. С тези представления се отбелязва и годишнина - 20 лета на диригентския пулт на Красимир Къшев.

Заповядайте на 19 февруари от 19 часа на тази бляскаво поднесена история за Любовта, която е усмивки, сълзи, слънце, луна, живот и животворен източник на красота, сила, вдъхновение...!