Арабски шейхове атакуват родното Черноморие

Богаташите харчат с удоволствие в българските казина

Богаташи от Дубай и Египет търсят оферти за почивки в родните курорти, които да съчетаят с посещение на казина. Това стана ясно на една от най-големите туристически борси – EMITT в Истанбул.

Арабските шейхове с удоволствие харчат в казината и залагат, но когато са със семействата си, искат да им осигурят и други забавления като шопинг и водни атракции. Представителите на емирствата търсят високо качество на всички услуги и лукс, така че ако хотелът не е с достатъчно звезди, дори не разглеждат офертите, обясниха от бранша. Част от комплексите по морето дори са наели араби и българи, които говорят езика за контакти с туроператори от емирствата и обгрижване на клиентите у нас, съобщава Стандарт.

В България специално с цел хазартен туризъм традиционно идват турски и израелски групи. В техните държави тази индустрия е забранена, а България е близка, гостоприемна и евтина за стандарта им дестинация, обясниха хотелиери. Най-често пакетите за тях в градските хотели са през седмицата, когато няма много клиенти, а по морето – в началото и края на сезона. Сред любителите на хазарта са и гръцките групи, които идват за семинари, конгреси или бизнес срещи, обясниха крупиета. Основно казината в градските хотели обаче разчитат все още на българските клиенти. У нас големите играчи са малко, те играят на рулетка или Блек Джек. Най-много обаче са редовните клиенти, които са склонни да дадат и последния си лев с надеждата да ударят голямата печалба.