Вижте новите маршрути на градските линии, които вървят по бул. "Сливница"

Промените влизат в сила от 23 февруари и ще важат до 1 юли

Заради ремонта на кръстовището при "Лъвов мост" във връзка с проекта за изграждане на естакада, движението на градския транспорт очаквано ще претърпи своите промени. От неделя (23 февруари) влизат сила новите маршрути на трамваите и тролеите, които вървят по бул. "Сливница", като те ще важат до 1 юли 2014 г., информира Центърът за градска мобилност (ЦГМ).

Промените засягат тролеи №6, №7 и №9, както и автобусите с номера 11, 78, 85, 86, 213, 285, 305, 309, 310, 404 И 413. Най-общо казано, тролейбусните линии ще минават по обиколен път, а автобусните ще вървят вместо по северните, по южните платна на "Сливница". На някои от тях ще им се налага да спират на трамвайни спирки.

Ето в подробности как ще се променят маршрутите:

1. Тролейбусни маршрути

Линия № 6: Маршрутът се променя както следва: от ж.к. "Люлин" по маршрута си до кръстовище бул. "Сливница" – ул. "Димитър Петков", наляво по ул. "Димитър Петков", бул. "Ген. Столетов", наляво по ул. "Подп. Калитин", надясно по ул. "Скопие", Надлез Надежда, надясно по бул. "Княгиня Мария Луиза", надясно по ул. "Опълченска" и надясно по бул. "Сливница" по маршрута двупосочно.
 
Тролейбусите ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък на маршрута и на временни спирки в посока Надлез Надежда, както следва:
 
- Спирка с код 6004 "Ул. Димитър Петков" на ул. "Димитър Петков" преди ул. "Враня"
 
- Спирка с код 6006 "Ул. Шумен" на бул. "Ген. Столетов" преди ул. "Охрид"
 
Линия № 7: Маршрутът се променя както следва: от ж.к. "Люлин" по маршрута си до кръстовище бул. "Сливница" – ул. "Опълченска", надясно по ул. "Опълченска", бул. "Ген. Скобелев", НДК-тунел и по бул. "Васил Левски" до Кино "Одеон", обратен завой на Кино Одеон, бул. "Патриарх Евтимий" и по бул. "Ген. Скобелев" по маршрута двупосочно.
 
Тролейбусите ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък на маршрута.
 
Линия № 9 – заради промяна в изключванията линията ще работи по променени разписания.
 
2. Автобусни  маршрути
 
Линии № 11, 86, 309 и 310: Само в посока бул. "Христо Ботев" маршрутите се променят както следва: от северното пътно платно на бул. "Сливница" наляво през моста на ул. "Г. С. Раковски", надясно по южното платно на бул. "Сливница", надясно по моста на бул. "Христо Ботев" и наляво по северното пътно платно на бул. "Сливница" по маршрутите. В обратна посока маршрутите не се променят.

Линиите ще работят по променени разписания.

В посока бул. "Христо Ботев" автобусите от линии № 11, 86, 309 и 310 ще спират на временна спирка с код 6548 "Площад Лъвов мост" в южното платно на бул. "Сливница" непосредствено преди бул. "Княгиня Мария Луиза".
 
Линии № 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413: само в посока Централна гара маршрутите се променят както следва: от бул. "Ген Данаил Николаев" надясно по ул. "Константин Стоилов", наляво по ул. "Козлодуй" и надясно по бул. "Княгиня Мария Луиза" по маршрутите си. В обратна посока маршрутите не се променят.

Линиите ще работят по променени разписания.
 
В променения участък автобусите от линии № 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413 в посока Централна гара ще спират на спирки:
 
- С код 1312 "Площад Сточна гара" на ул. "Константин Стоилов" за автобусни линии № 79 и 309. Спирката ще бъде сигнализирана като двойна.
 
- С код 2000 "Ул. Козлодуй" на ул. "Козлодуй" за трамвайни линии № 3, 4 и 18.