Най-добрият социолог и политолог е народът

Най-логичното за една партия е председателят й да бъде премиер

„Аз винаги съм бил демократ и считам, че когато има напрежение в обществото, особено ако не можеш да изпълниш ангажимент, най-правилното е да подадеш оставка, както направих аз, и съм благодарен на българския народ. Те след това ни поставиха като първа политическа сила. Най-добрият социолог и политолог е народът", това заяви в предаването „Седмицата" по Дарик лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му няма по-голяма лъжа и задкулисие от това да си лидер на партия, тази партия да управлява и да се слага друг за премиер. Според него най-логичното за една партия е председателят й да бъде премиер, ако спечели изборите.

„Иначе няма кой да носи политическата отговорност. А това го направи и Иван Костов, по същия начин направи Доган с Местан, по същия начин и царят направи, това е задкулисие", коментира Борисов.

ГЕРБ е единствената заплаха на това управление, според Борисов.
За промените в ГЕРБ Борисов каза, че новите заместник-председатели са деца на партията: "Фандъкова от директор на училище, виждате после какво направи за столицата. Димитър Николов показа как от един сравнително изостанал град живеене направи най-добрият гад за живеене".
"Аз с Цветанов ясно съм се разбрал, ако си невинен оставаш в партията, ако е виновен, сам ще си тръгне. Досега никой не ме е убедил в неговата вина", заяви Бойко Борисов.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"