Национална Асоциация "Българско Черноморие" скочи срещу петролопровода

НАБЧ подкрепя твърдо черноморските кметове

Националната асоциация „Българско Черноморие” (НАБЧ) подкрепя твърдо позицията на черноморските кметове и решението им да се противопоставят на петролопровода Бургас-Александруполис. Заставаме против всякакви опити за рестарт на проекта и ще браним интересите на националната икономика и всички жители на черноморските общини, заявяват в декларация до медиите от Националната Асоциация.

„Членове на нашата асоциация бяха преки участници в протестите срещу петролопровода, които започнаха през 2009 година, както и в организирането на трите референдума в Бургас, Поморие и Созопол. Благодарение на съвместните усилия на хиляди граждани и местните власти, жителите на Черноморието казаха твърдо „не” на опасния за екологията проект. За съжаление така наречените „зелени”, които широко афишират и парадират, че бранят природата, не взеха никакво участие в тези акции.

НАБЧ пита господата и госпожите „природозащитници” къде бяха през 2009-та и защо не защитиха обществения интерес и българското Черноморие. Защо мълчаха? И защо не излязоха дори и със символична позиция? Вероятно, защото в заплахата от петролопровода няма европейски проекти, от които да вземат пари, съответно няма и финансов интерес.

Господа „зелени”, вие само срещу пари ли протестирате? Или тогава не протестирахте, защото бяхте мотивирани по друг начин?”, питат от НАБЧ.