Нов хит! Продават развит бизнес за 200 бона край морето

Кризата принуди предприемачи масово да разпродават

Нов начин на търговия набира скорост по Южното Черноморие. Предприемачи масово са обявили за продажба в Интернет свои доходоносни бизнес начинания, научи Burgasutre.bg.

Според запознати „продажбата на бизнеси” в мрежата е доста актуална към момента. Брокери отдават това най-вече на финансовата криза. Тя принуждавала все повече собственици на дребен и среден бизнес да жертват доходоносни обекти, притиснати от банкови заеми и бюрократични неуредици.

В момента на пазара се предлагат предимно печеливши хотели и заведения по морето. В Бургас, например, за продан е обявена Търговска къща „Сакар”. Сред офертите е хотел „Хелена 2” в Слънчев бряг на покойния бос Младен Мутафчийски. Комплексът е само на метри от плажа на курорта. Ако пък искате да се сдобиете с бистро до Какао бийч, трябва да броите 85 000 евро. В Поморие „на тезгяха” е единственото химическо ателие в града. Собствениците рекламират обекта с обещания за добри печалби.

За продан в мрежата дори е обявен апетитен парцел за строителство до бургаския кварта Сарафово. Според обявата теренът е в предстояща регулация и влиза в ОУП на Община Бургас, като е предназначен за курорт и допълващи го дейности. Цената на парцела на метри от морето е 1 милион евро.

В страната се предлагат всякакви видове бизнес. Рибарници, язовири, цехове, лозови насаждения, бензиностанции фризьорски салони се продават за суми от 50 000 до 200 000 евро.